Infoprocura Núm. 12 - 11 d'Octubre 2012

El Consell convoca els mitjans de comunicació per parlar de les taxes

El Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya va celebrar dimecres, dia 10, una roda de premsa per manifestar davant dels mitjans de comunicació el seu desacord amb el "Projecte de Llei pel qual es regulen determinades taxes en l'àmbit de l'Administració de Justícia i de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses". La proposta de l'executiu espanyol preveu una pujada significativa de les taxes judicials per a determinats procediments que, a més, a Catalunya ja estan gravats amb la taxa autonòmica vigent des de l'1 de maig d’enguany.

A l'acte, dut a terme a la seu del Consell, hi van intervenir el membre del Consell i vicedegà del Col·legi, Ramon Daví; la secretària del Consell, Pilar Mampel, i la vocal de comunicació i cultura del Col·legi, Montse Montal. La roda de premsa també va servir per fer públiques les disset esmenes que el Consell ha presentat per modificar aquest projecte de llei.
[FOTOS TROBADA]

Apunta't als actes dels 500 anys!

Seguint amb el programa d'activitats commemoratives del 500 aniversari del Col·legi, el dia 18 d'octubre el Col·legi ha organitzat una conferència sobre el passat, el present i el futur de la justícia i la professió a càrrec de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal; l'escriptor i advocat, Ildefonso Falcones, i el nostre degà, Ignacio López a la Torre Agbar de Barcelona.

Falcones farà un recorregut històric per la Barcelona dels gremis en el context del seu èxit literari l'Església del Mar. Fernández Bozal, per la seva banda, parlarà de la situació actual de la justícia, pel que fa a l'Administració i els professionals que s'hi dediquen, i el degà, Ignacio López, tractarà la qüestió del present i el futur del procurador, com a col·laborador necessari de l’Administració de Justícia.

Els procuradors visiten el Parlament

El divendres passat, dia 5 d'octubre, una comitiva formada per més de 60 col·legiats va visitar el Parlament de Catalunya per conèixer de primera mà la cambra catalana.

Els assistents van fer un recorregut pels espais més representatius del Parlament acompanyats d’una guia que anava explicant la història i curiositats del Parlament, que va començar sent un pati d’armes, per convertir-se després en palau reial i, posteriorment, en cambra de representació ciutadana, sent una de les més antigues d’Europa. 

[+ INFO]

Èxit en la sessió informativa!

Més de 200 procuradors van assistir el dia 27 de setembre a la sessió informativa que la Junta de Govern del Col·legi va convocar per tractar els diferents projectes legislatius que hi ha en curs i que afecten el col·lectiu de cara al proper curs.

L'acte, celebrat a l'Hotel Gallery de Barcelona, va comptar amb la presència del degà, Ignacio López Chocarro, que va fer un exhaustiu repàs als principals temes del futur professional i del vicedegà, Ramon Daví, que va explicar el desenvolupament dels actes del 500 aniversari. La sessió va tancar-se amb un debat amb els dubtes que van plantejar diversos col•legiats.

Visita al barri Gòtic de Barcelona

Després de la visita al Parlament del dia 5 d'octubre, i en el marc d'actes de celebració del 500 aniversari, un seixantena de procuradors van realitzar una visita guiada pel barri Gòtic de Barcelona, de la mà de Víctor Mata i Marià Hispano, els dos historiadors que treballen en el llibre dels 500 anys del Col·legi.

Els procuradors van visitar alguns dels principals indrets del barri vinculats estretament amb la història del col·lectiu. En concret, van veure l'exterior de l'edifici dels antics Jutjats Municipals del passeig Lluís Companys, seu corporativa de l'ICPB de l'any 1966 fins el 2003; el Monestir de Sant Pere de les Puel·les, on l'any 1714 (...)
[+ INFO]

L'exposició dels 500 anys reuneix els representants locals de Sabadell

L'exposició itinerant dels 500 anys d'història del Col·legi, a Sabadell des del dia 17 de setembre, va aplegar els màxims representants de la justícia i la política local en un acte institucional de presentació celebrat el dia 28 de setembre.

En concret, van assistir a la trobada: el jutge degà Alberto Varona Jiménez; la secretària degana Rosalía Osorio; el regidor d'Esports i portaveu del Govern de l'Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso; l’intendent dels Mossos d’Esquadra (...)

[+ INFO]

Els Procuradors als MMCC

Aquests són els principals impactes dels procurados als mitjans de comunicació:
 
- EL PERIODICO: Els procuradors afirmen que les taxes limiten l’accés a la justicia (10/10/2012)
- LA VANGUARDIA: L’accés a la justícia serà més car a Catalunya per la doble taxa (11/10/2012)
- ACN: Els procuradors creuen que les noves taxes judicials torpedinen la lluita contra la morositat (10/10/2012)
- RADIO BARCELONA: Reclamar als tribunals per menys de 30.000 euros no surt a compte (10/10/2012)
 
 
[VEURE TOTS ELS IMPACTES]

Has rebut aquest e-mail enviat per l’Il·lustre Col·legi de Procurador dels Tribunals de Barcelona,
perquè ets un usuari registrat i has acceptat les condicions d’ús.