Infoprocura Núm. 10 - 05 de Juliol de 2012

El Col·legi visita Madrid

Una comitiva formada per una trentena de persones entre membres de la Junta de Govern i col·legiats va viatjar aquesta setmana a Madrid per assistir a les recepcions oficials del Congrés dels Diputats i del Tribunal Suprem, en el marc dels actes de celebració del 500 aniversari de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona.

Durant la trobada al Congrés dels Diputats, que comptà amb la participació del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, del president de la Comissió, Alfredo Prada Presa, de la vicepresidenta 3ª del Congrés, Dolors Montserrat, i dels diputats Mercè Pigem, Joan Tardà i Alex Sáez, el nostre degà, Ignacio López, va oferir-se a col·laborar amb el Ministeri en tot allò que calgui (...)
[+ INFO]

500 Anys: Molt en joc!

Estem immersos en els actes del 500 aniversari. L’exposició itinerant ja ha recorregut les seus de Granollers, Gavà, Sta. Coloma de Gramenet i va camí de L’Hospitalet. El llibre de la història de la nostra institució s’ha acabat de redactar i ben aviat entrarà a les màquines per fer-se'n la impressió. A més, la setmana passada vàrem celebrar un dels actes institucionals més significatius i importants que, de ben segur, poden acabar tenint conseqüències positives en el futur: les recepcions al Congrés dels Diputats i al Tribunal Suprem.

En aquestes activitats hem desplegat tota la força comunicativa i de relacions públiques que ens ha estat possible, evidenciant, una vegada més, que la plataforma que ens ofereix la celebració del 5è centenari del Col·legi és una oportunitat magnífica (...)
[+ INFO]

L'exposició itinerant visita Gavà i Santa Coloma de Gramenet

L'exposició itinerant sobre els 500 anys d'història del Col·legi ha visitat aquests dies les delegacions de Gavà i Santa Coloma de Gramenet (avui és el darrer dia). A Gavà, la mostra va inaugurar-se en presència de l'alcalde de la localitat, Joaquim Balsera; la jutge-degana, Immaculada Navarro; el delegat del Col·legi al municipi, Àlex Martínez; el vocal de deontologia de la Junta de Govern, Pere Moratal, i el vicedegà Ramon Daví.

Pel que fa a Santa Coloma de Gramenet, l'acte d'inauguració va comptar amb la participació de la jutgessa-degana del municipi en funcions, Mª del Carmen Martínez; la secretària degana, Pilar Alonso; la delegada del Col·legi al municipi, Sílvia Font; el degà Ignacio López; el vicedegà Ramon Daví, i el vocal 4rt de la Junta de Govern, Xavier Cots.

El Col·legi mostra el seu desacord amb l’Informe de la Comissió Nacional de la Competència sobre el sector col·legial

El Col·legi, en consonància amb l’Associació Intercol∙legial de Col∙legis Professionals de Catalunya, considera que l’Informe que ha presentat la Comissió Nacional de la Competència sobre els col∙legis en recull una visió distorsionada i ignora llur funció social com a garantia dels drets dels ciutadans.

Així mateix, davant la demanda d'adaptar al nou marc normatiu les legislacions autonòmiques i les disposicions internes col·legials, el Col·legi vol recordar que la normativa europea reconeix expressament els col∙legis professionals com a “autoritats competents” per al control o la regulació de les activitats de serveis i de l’accés i l’exercici d’una activitat professional, tasques que els col∙legis desenvolupen des de fa temps, amb transparència, eficàcia i eficiència, per tal de salvaguardar l’interès públic vinculat a la prestació de serveis professionals.

Igualment, i en el marc del saló per a emprenedors Bizbarcelona, el nostre Col·legi ha participat recentment en un acte de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya per defensar el paper dels col·legis professionals. Amb motiu de la commemoració del seu primer aniversari, la Intercol·legial va presentar en el saló un Manifest en defensa de la funció social dels Col·legis Professionals.


[+ MANIFEST EN DEFENSA DE LA FUNCIÓ SOCIAL DELS COL·LEGIS PROFESSIONALS]

Jornada de formació sobre Xarxes Socials

El Col·legi va organitzar divendres dia 22 de juny una sessió de treball amb col·legiats sobre Comunicació online i Xarxes Socials amb l’objectiu d’explorar les possibilitats de comunicació que ofereixen els mitjans online per potenciar l’aspecte professional del procurador.

Entre vàries qüestions, a la sessió es va parlar del paper de les xarxes socials en la construcció de la marca personal; de com les xarxes poden ajudar a millorar la visibilitat professional del procurador, i sobre com establir vincles a la xarxa entre els professionals del sector per compartir coneixements i experiències professionals.

La sessió va anar a càrrec d’Helena Abellán, especialista en comunicació online i Internet i responsable de Social Media a InterMèdia GdC.

Els Procuradors als Mitjans de Comunicació

Aquests són alguns dels principals impactes que ha tingut el nostre Col·legi i sector professional els darrers dies als MMCC:

-  RÀDIO GAVÀ (21/06/2012): Exposició itinerant història del Col·legi
-  GAVÀ TV (19/06/2012): Exposició itinerant història del Col·legi 
-  EL PERIÓDICO (26/06/2012): L'espiral de la pobresa
- EL ECONOMISTA (12/06/2012): El reforçament dels procuradors agilitzarà la justícia a Europa 
- (...)
TOTS ELS IMPACTES

Has rebut aquest e-mail enviat per l’Il·lustre Col·legi de Procurador dels Tribunals de Barcelona,
perquè ets un usuari registrat i has acceptat les condicions d’ús.