Infoprocura Núm. 6 - 22 de Març del 2012

Un pla estratègic que marcarà el futur de la procura

A proposta de la Junta del nostre Col·legi, el Consell de Procuradors de Catalunya ha aprovat -en reunió plenària- l’encàrrec professional d'un Pla Estratègic 2012-2017 de la Procura al Catedràtic de Dret Processal de la Universitat Pompeu Fabra, Francisco Ramos Méndez.
[+ INFO]

L'inconvenient de les taxes judicials

Com ja sabeu, el proper 1 de maig entraran en vigor les taxes judicials a Catalunya. Des de la Junta de l'ICPB ho hem intentat tot perquè la decisió del Govern sigui una altra. Érem conscients de les gravíssimes dificultats econòmiques que està travessant la Tresoreria pública i, per tant, des del primer moment que es va tenir coneixement de la proposta, vam oferir al Departament de Justícia i a tots els grups polítics amb què vam reunir-nos diferents alternatives per tal que, sense renunciar a l’objectiu recaptador imprescindible, s’apliquin les taxes (...)
[+ INFO]

Signatura de l'acord amb Sepin

El Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya ja ha fet efectiva la signatura de l’acord amb l’editorial SEPIN per tal que tots els col·legiats puguin accedir de manera gratuïta a les bases de dades de legislació i jurisprudència. L’accés a aquestes bases es realitzarà mitjançant un accés a l’àrea d’usuari a les pàgines web dels diferents Col·legis. [+ INFO]

Èxit de participació a les jornades de formació

El passat divendres, dia 9 de març, el Col·legi va celebrar amb èxit de participació unes jornades de formació per a tots els col·legiats a l'Auditori de la Ciutat de la Justícia de Barcelona sobre tres grans qüestions vinculades a la professió: la presentació telemàtica de demandes, l'accés a les bases de dades online de SEPIN, i els Actes de Comunicació.
La sessió va comptar amb la participació de Manel Nieto i Natxo Fargas, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que van ser els encarregats d’explicar el procés de la (...)


[+ INFO]
Continuem avançant en els actes per celebrar els 500 anys del Col·legi

Des de la Comissió, estem treballant en una agenda d'actes que combinarà les trobades institucionals amb les de caire lúdic. Així, a l'acte central que organitzarem al Palau de Justícia s'hi afegirà un acte institucional amb presència de les més destacades personalitats polítiques i de l'àmbit de la justícia, de Catalunya i Espanya, per tal de donar recolzament al nostre col·lectiu. També tenim prevista l'organització d'una conferència sobre el paper dels procuradors en el decurs de la història i d'una exposició itinerant per donar a conèixer la nostra tasca.

[+ INFO]
Els procuradors als Mitjans de Comunicació

Aquests són els principals impactes als mitjans de comunicació que ha tingut en els darrers dies el nostre Col·legi:

EL PERIÓDICO (13/03/2012) – Les demandes de divorci de mutu acord a BCN s’han de fer online
LA RAZÓN (13/03/2012) – Divorcio exprés por internet
NEGOCIO (13/03/2012) – Presentación telemática de demandas
VISIONJURIDICA.ES (12/03/2012) – Consejería de Justicia de Cataluña implanta un sistema para presentar demandas sólo de forma telemática

(...)[FES CLICK AQUÍ PER VEURE TOTES LES REPERCUSSIONS]
Has rebut aquest e-mail enviat per l’Il·lustre Col·legi de Procurador dels Tribunals de Barcelona,
perquè ets un usuari registrat i has acceptat les condicions d’ús.