Infoprocura Núm. 2 - 22 de Desembre del 2011

Trobada delegats

El passat 12 de desembre va tenir lloc, a la seu del Col·legi, la segona reunió de delegats i sotsdelegats dels diferents partits judicials. Hi van assistir gairebé tots els representants de les delegacions amb la voluntat de resoldre diferents qüestions que afecten al col·lectiu i, en especial, a les delegacions. Entre altres temes, va tractar-se la problemàtica de les substitucions al mes d’agost.
(+ INFO)

2012, assegurem el futur!

Portem anys veient continus canvis i vivint amb la incertesa de quin serà el futur de la nostra professió. Hem patit constants modificacions legislatives, ensurts sobre el manteniment de la incompatibilitat o maldecaps per les conseqüències de la desaparició de la territorialitat. També és cert que, amb les darreres modificacions processals, hem vist incrementades algunes funcions, la qual cosa ens ha de fer ser proactius i optimistes de cara el futur més pròxim.

Som a les portes del proper 2012, any en què el nou govern espanyol comença la seva legislatura amb una greu crisi econòmica que està removent totes les estructures més sòlides de la societat del benestar (...)
(+ INFO)

Jornades Formació

El Consell de Col·legis de Catalunya va celebrar, el dia 13 desembre, una jornada de formació al Centre d’Estudis Jurídics adreçada a tots els treballadors dels col·legis de procuradors de Catalunya, que són els responsables de l’acreditació de l’assistència jurídica gratuïta i del torn d’ofici. L’acte va ser inaugurat pel president del Consell, Ignacio López, qui va animar a tots els assistents a aconseguir que la prestació d’aquest servei sigui un mirall de la professionalitat dels procuradors. (+ INFO)

Ple Consejo General de Procuradores de España

El Ple del Cosejo General de Procuradores de España, celebrat el dia 16 de desembre, va aprovar el barem de mèrits i capacitats per a l’elecció dels Procuradors que faran de tutors dels alumnes del màster preceptiu per accedir a la professió de Procurador..

La llei 34/2006, de 30 d’octubre, sobre l’accés a les professions d’advocat i procurador dels Tribunals, té com objectiu principal regular la capacitació professional d’advocats i procuradors en tan que col·laboradors rellevants de l’Administració de Justícia amb la finalitat que els ciutadans tinguin garantida l’assessorament, la defensa jurídica i una representació tècnica de qualitat com elements essencials per l’exercici del dret fonamental de la tutela judicial efectiva garantida per la nostra Constitució. El Col·legi encara no disposa del text definitiu del barem, però tan bon punt el tinguem, el traslladarem a tots els col·legiats via comunicat.

Igualment, el Ple també va aprovar la Memòria del curs de formació -organitzat pel Consejo- per als aspirants a exercir de tutor en el Curs d’Accés a la Procura i, a la Permanent del dia 2 de desembre, el Reglament de Servei d’actes de comunicació.


Col·laborem amb el Banc dels Aliments!

Gràcies a les aportacions solidàries dels nostres col·legiats, la Fundació Banc dels Aliments ha recollit 1.617 kilos de menjar per a la campanya “Gran recapte d’Aliments”. El Col·legi també ha fet una donació de 1.000 euros. La Fundació organitza cada any per aquestes dates la “Gran Recapte” per donar resposta a la urgència alimentària de les persones més necessitades. Gràcies a tothom!
Bon Nadal!

Has rebut aquest e-mail enviat per l’Il·lustre Col·legi de Procurador dels Tribunals de Barcelona,
perquè ets un usuari registrat i has acceptat les condicions d’ús.