Infoprocura Núm. 1 - 1 de Desembre del 2011

Jornada Processal

El Col·legi va organitzar unes jornades de formació per tal d’analitzar les darreres reformes legislatives dutes a terme. En concret, la jornada va centrar-se en la Llei 38/2011 de 10 d’octubre, corresponent a la reforma de la Llei Concursal 23/2003 de 9 de juliol, i en la Llei 37/2011 de mesures d’agilització processal. L’acte va celebrar-se al la'Auidtori de la Ciutat  Judicial.

L’exposició sobre la Llei 38/2011 va anar a càrrec de Luis Rodriguez Vega, magistrat jutge del Jutjat del Mercantil núm. 4 de Barcelona, i va ser moderada per Jesús Millan Lleopart, membre de la Junta del Col·legi. Per la seva banda, Raquel Alastruey Gracia, magistrada jutgessa del Jutjat de Primera Instància núm. 52 de Barcelona, va centrar la seva intervenció en la Llei 37/2011, en una sessió moderada per Montse Montal Gibert, també membre de la Junta.

Les ponències són:
http://www.icpb.es/links_legals/Ponencia%20Sr.%20Luis%20Rodriguez.pdf
http://www.icpb.es/links_legals/Ponencia%20Sra.%20Raquel%20Alastruey.pdf


(+ INFO)

Creació del Primer Màster de la Procura

Els degans dels Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Manresa, Mataró i Reus han signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per mitjà del qual es crearà el primer Màster Universitari per facilitar l’accés a la professió de procurador.

Amb aquest acord, s’estableixen les bases per crear el primer màster adreçat específicament als estudiants que vulguin desenvolupar la seva carrera professional en l’àmbit de la procura. Aquest màster neix com a resposta a l’entrada en vigor de la llei d’accés a les professions d’advocat i de procurador dels tribunals (Llei 34/2006 de 30 d’octubre) mitjançant la qual s’estableix la necessitat de realitzar-lo com a requisit per obtenir el títol i poder exercir la professió.


(+ INFO)

Medalla d'Honor a l'exdegana Ana Moleres

El Dia de la Justícia, l'exdegana del Col·legi i expresidenta del Consell de Col·legis, Ana Moleres Muruzabal, va rebre la Medalla d’Honor de la Generalitat pels excepcionals serveis duts a terme en l’àmbit de la Justícia
L'Homenatge es va celebrar al Palau de la Generalitat i va comptar amb la presència del President, Artur Mas.
En el decurs de l’acte, el president de la Sala Primera del Tribunal Suprem, Joan Xiol Ríos, va pronunciar la conferència La justícia en temps de crisi econòmica.


(+ INFO)

500 anys de l'ICPB!

Estem de celebració! L’any que ve el nostre Col·legi commemora el 500 aniversari de la seva fundació. Volem celebrar-ho com cal i és per això que ens agradaria comptar amb la teva participació.

Per fer-ho, el Col·legi constituirà una Comissió que es dedicarà específicament a planificar aquests actes.

Us en mantindrem informats...!!!
(+ INFO)

Debat polític al Col·legi

En el marc de les eleccions generals del 20 de novembre, el Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Barcelona i el nostre Col·legi van organitzar una taula rodona amb els representants dels partits PSC, PP, CiU, ICV i ERC per tal de conèixer les seves principals propostes en l’àmbit de la justícia. El debat va celebrar-se a l’Hotel Gallery de Barcelona, i va ser presidit pel degà de l'ICPB, l'Ignacio López, i moderat pel seu vicedegà, en Ramon Daví.

25 Aniversari Col·legi de Terrassa

Estem d'aniversari! El Col·legi de Procuradors de Terrassa compleix 25 anys i, per celebrar-ho, va organitzar un acte al qual van assistir diverses personalitats del món de la Justícia. La consellera Fernández Bozal va destacar la proactivitat dels procuradors en la implantació de les noves tecnologies a l'Administració de Justícia i el paper del Col·legi de Terrassa, el primer de Catalunya on és possible la presentació de demandes telemàtiques. Felicitats!


(+ INFO)
Seguretat Urbana

El dia 22 de novembre va constituir-se a l'Ajuntament de Barcelona el Consell de Seguretat  Urbana, per primera vegada presidit per l'alcalde Xavier Trias. El Consell és un organ on es discuteixen temes relacionats amb la seguretat de la ciutat. Montse Montal hi ha va participar en representació de l'ICPB.


Comissió mixta desnonaments

L'ICPB també ha assistit a la Comissió Mixta de Desnonaments convocada per estudiar mesures que minimitzin l'impacte dels desnonaments. El nostre Col·legi va proposar  demanar una estadística al SAC per comptabilitzar els llançaments que es fan a Barcelona i per diferenciar els que són de locals de negocis dels d'habitatges.


Has rebut aquest e-mail enviat per l’Il·lustre Col·legi de Procurador dels Tribunals de Barcelona,
perquè ets un usuari registrat i has acceptat les condicions d’ús.